aardappel pestopuree met griet en bloemkool

4 30 2 5
Aantal personen:
  • 500 gr bloemaardappels
  • 2 dl olijfolie
  • 50 gr pijnboompitten
  • 2 teentjes look
  • 1 kleine bloemkool
  • 100 gr basilicum
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 400 gr grietfilet
  • peper en zout
  1. aardappels garen in gezoute water, afgieten en pureren.
  2. Bloemkool garen in water en afgieten.
  3. Pesto maken : basilicum met olijfolie mixen voeg de parmezaanse kaas look en de pijnboompitten dat je eerst roosterd erbij en mix verder tot een gladde masa.
  4. bijkruiden met peper en zout.
  5. Roer er een eetlepel van onder de bloemkool en de rest door de aardappel puree.
  6. Bak de griet in een beetje olijfolie en kruid indien nodig.
chrisje75