Aardappel muffins

6 45 3 5
Aantal personen:
  • 1 tl tijm
  • 100 gr ontbijtspek in blokjes
  • 2 sjalot gesnipperd
  • zout en peper
  • 200 gr rauwe aardappelen geraspt
  • 2 eieren gesplitst
  • 100 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl margarine
  1. Oven voorverwarmen op 200 Gr.C.
  2. In droge koekenpan spek uitbakken.
  3. Sjalot toevoegen en ca. 5 minuten meebakken.
  4. Laten afkoelen.
  5. Mengen: eidooiers, aardappelrasp, bloem, bakpoeder, boter, tijm, zout en peper, spekblokjes en sjalot.
  6. Eiwit stijfkloppen en door massa scheppen.
  7. Holtes van muffinvorm vullen en in midden van oven inn ca. 25 minuten gaar bakken.
  8. Uit muffinvorm schudden en meteen serveren.
  9. Tip: Dit recept past meer bij een Paasbruch dan bij een warme maaltijd. Het is meer een aardappelbroodje.
Love to Cook