aardappel-krabkoekjes

24 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr bloemig kokende aardappelen
  • 175 gr krab (uit blik)
  • 4 lente-uitjes
  • 1 rood pepertje
  • 3 eetlepels vloeiende bloem
  • 1 koffielepel sojasaus
  • 1 koffielepel citroensap
  • 1/2 koffielepel sesamolie
  • maïsolie
  • peper
  • zout
  1. kook de aardappelen gaar in de schil in gezout water, pel ze en pureer ze
  2. snipper de lente-uitjes fijn, vermeng ze met het goed uitgelekte krabvlees, de sojasaus, het citroensap, de sesamolie, de bloem en het aardappelkruim, kruid met peper en zout
  3. verdeel het mengsel in 8 porties en vorm er koekjes van
  4. bak ze in een scheutje maïsolie aan beide kanten goudbruin (5 tot 7 min.)
  5. werk af met rode pepertjes
wendy1991