AARDAPPEL-KNOLSELDERIJ-PUREE met appel.

14 30 2 5
Aantal personen:
  • 500 gram aardappels
  • 600 gram knolselderij
  • 2 zoet-zure appels
  • 2 rode uien
  • 2 tn knoflook
  • 25 gram boter
  • 1 ei
  • 3 eetl fijngesneden bladselderij
  1. Schil aardappelen, de knolselderij en de appels en snijd in stukjes. (Je kunt de appels ook met schil gebruiken.)
  2. Kook de aardappel en knolselderij in een laag water in ca. 20 minuten gaar.
  3. Voeg na 15 minuten koken de appel toe.
  4. Afgieten, goed laten uitlekken en fijnstampen.
  5. Pel en snipper ondertussen de uien en knoflook.
  6. Smelt de boter in een diepe pan en bak de uien 3 minuten.
  7. Bak de knoflook 1 minuut mee.
  8. Voeg aan de gestampte knolselderij toe.
  9. Klop ei met naar smaak peper en zout erdoor en warm nog een paar minuten door.
  10. Roer de bladselderij erdoor.
  11. Lekker bij kip, gehaktballen, worstjes, gebakken, gegrild en gestoofd vlees maar ook bij vis.
  12. Maar ook vegatarich
  13. * De appel hoeft niet perse geschild te worden.
kok Kimberley