Aardappel-kastanjesoepje met notenolie

8 30 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr bloemige aardappelen
  • 150 gr gekookte kastanjes (bokaal)
  • 2 wit van prei
  • 1 liter groentenbouillon (blokje)
  • 50 gr gemalen notenmix
  • 2 el notenolie
  • 2 groen van lente-uitjes, gehakt
  • solo, bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  1. Schil de aardappelen en snijd ze samen met de prei in kleine stukken. Bak gedurende 5 minuten in wat solo. Bevochtig met de bouillon, of 1 liter water met een blokje en voeg de kastanjes toe. Laat alles 15 minuten koken.
  2. Mix de soep grondig en doe ze door een fijne zeef. Kruid met pezo.
  3. Serveer in warme soepkommen en werk af met enkele druppels notenolie, groen van de lente-ui en gemalen noten.
Victor S.