Aardappel-kaassoep

7 45 4 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. 4 middelgrote aardappels (vastkokers)
  3. 200 gram champignons
  4. 2 knoflooktenen (DIE VAN DE BUURMAN)
  5. 1 liter kippenbouillon
  6. 200 gram geraspte emmentaler
  7. 4 eetl. fijngehakte peterselie
  8. Bereiding:
  9. Snijd de geschilde aardappels in dobbelstenen. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Pel de knoflooktenen. Kook de aardappelblokjes in de bouillon in ongeveer 10 minuten gaar. Roer de knoflook uit de knijper en de plakjes champignon door de soep en breng aan de kook. Voeg al roerend de geraspte kaas toe. Dien op zodra de kaas gesmolten is. Schep de soep in diepe borden of kommen en strooi er peterselie op.
  10. Tip:
  11. Maak van deze soep een maaltijdsoep door er extra groenten aan toe te voegen. Bijvoorbeeld (diepvries) doperwtjes of in stukjes gesneden sperziebonen. Kook de groenten gaar in de bouillon.
Theoke_1