Aardappel-groentekroketjes

76 30 1 5
Aantal personen:
  • 8 stuks bloemige aardappelen
  • 2 stuks wortels
  • 100 gram erwten
  • 100 gram spekblokjes (kant-en-klaar)
  • 3 stuks eieren
  • 150 gram broodkruimels
  • bloem
  • frituurolie
  1. Kooktijd aardappelen: 10 min. • Bereidingstijd: 20 min
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar. • Snijd de wortelen in blokjes van 0,5 cm en kook ze gedurende 2 minuten in een bodempje water. • Kook ook de erwtjes gedurende 4 minuten. • Maak puree van de aardappelen en voeg vervolgens 1 eidooier, de spekblokjes, de erwtjes en de wortelen toe. • Meng goed en rol tot kroketjes. • Kluts de resterende eieren. Rol de kroketjes door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het broodkruim. • Bak ze 5 minuten in frituurolie op 180°C.
  3. Tip
  4. Serveer met sla, tomaten en ketchup.
mario