aardappel-gnocci met tomaten en rucola

8 30 0 5
Aantal personen:
  • 950 gr bloemige kokende aardappelen
  • 2 dl tomatensaus en 2 bosjes rucola
  • 80 gr geraspte kaas en 2 eidooiers
  • 200 gr pastabloem (type 00)
  • 30 gr boter en 1 koffielepel citroensap
  1. Bereiding Plet de gekookte aardappelen en meng met de eierdooiers, peper, zout en bloem. Kneed het mengsel kort. Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg erop uit tot 2 cm dik. Snijd in blokjes van ongeveer anderhalve centimeter en druk er met een vork een motief in. Dit motief zorgt ervoor dat de saus beter rond de pasta blijft hangen. Spoel de rucola en stoof kort in hete boter, breng op smaak met zout en een theelepel citroensap. Zet ondertussen de tomatensaus op een zacht vuurtje. Breng een ruime pot water aan de kook met een snuifje zout en kook de gnocchi 1 à 2 minuten. Wanneer ze komen bovendrijven, zijn ze klaar. Meng de gnocchi onder de warme tomatensaus met de rucola. Serveer in diepe borden en strooi er de geraspte kaas over.
hildeke3105