Aardappel-garnalensoep

3 45 0 5
Aantal personen:
  1. Ingredi├źnten:
  2. 25 gr boter
  3. 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  4. 2 theelepels paprikapoeder
  5. 750 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
  6. 7 1/2 dl visbouillon of water
  7. 2 dl melk
  8. 150 gr geraspte belegen kaas
  9. 250 gr gepelde garnalen
  10. Zout
  11. Peper
  12. 750 gr in blokjes gesneden schelvis- of kabeljauwfilet
  13. 4 eetlepels bloem
  14. 1/2 dl olijf- of zonnebloemolie
  15. Bereiding:
  16. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten
  17. Roer de bloem door het uimengsel
  18. Voeg de blokjes aardappel en de visbouillon of het water toe en breng het geheel aan de kook
  19. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles onder nu en dan doorroeren ├▒ 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappel volkomen gaar zijn
  20. Roer de melk, de geraspte kaas en de garnalen door de soep
  21. Maak de soep op smaak met wat zout en peper en laat hhaar nog 10 minuten zachtjes koken
  22. Bak intussen de visblokjes
  23. Bestrooi de blokjes vis met wat zout en peper en wentel ze door de bloem
  24. Verhit de olie in een koekepan, bak hierin de visblokjes rondom lichtbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken
  25. Roer de blokjes gebakken vis voorzichtig door de soep en laat alles door en door warm worden
  26. Serveer deze dikke, gebonden soep als complete maaltijd
Theoke_1