Aardappel cordon bleu

18 35 3 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. - 6 grote aardappelen (ca. even groot)
  3. - zout
  4. - versgemalen peper
  5. - 200 gram kaas
  6. - 1 eetl. grove mosterd
  7. - 150 gram ham
  8. - 4 eetl. bloem
  9. - 2 eieren
  10. - 40 gram cornflakes
  11. - boter
  12. Bereiding:
  13. De aardappelen overlangs in 1 cm dikke plakken snijden (bolle kantjes worden niet gebruikt) en 5 minuten voorkoken in weinig water met zout en dan afgieten. De kaas in 1 cm dikke plakken snijden en deze op het formaat van de aardappelplakken bijsnijden. Om elke kaasplak een plak ham wikkelen en tussen 2 aardappelplakken leggen, goed aandrukken. De pakketjes achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de geplette cornflakes halen en ze in boter of margarine goudbruin bakken. Lekker met worteltjes en vis of kip.
Theoke_1