Aardappel-bloemkoolsoep met spek

16 45 4 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. 2 uien, gesnipperd
  3. 3 eetl. kerriepoeder
  4. 2 eetl. olijfolie traditioneel
  5. 1 pot bouillon met rundvlees
  6. 1 bloemkool, in kleine roosjes
  7. 800 gram celavita panklare aardappelen in dobbelstenen
  8. 2 bosuitjes in ringetjes
  9. 8 plakjes ontbijtspek
  10. 8 sneetjes roggebrood
  11. Bereiding:
  12. Fruit de uien en de kerriepoeder 5 minuten in de hete olie. Voeg de aardappelen en de bloemkool toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij (zonder het vlees) en voeg 3 potten water toe. Kook de groenten in ca. 10 minuten helemaal gaar. Schep met een schuimspaan 3 flinke lepels groenten uit de pan en houd ze apart. Pureer de soep met een staafmixer en schep de achtergehouden groenten, het vlees uit de bouillon en de bosui erdoor. Serveer de soep met roggebrood belegd met ontbijtspek.
Theoke_1