aardappel-abrikozensoep

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 750 gr aardappelen
  • 200 gr abrikozen
  • 1 theelepel gember
  • 800 ml groentenbouillon
  • 50 gr room
  • 1 theelepel kurkuma(zachte curry)
  • 30 gr pijnboompitten
  • 4 takjes dragon(of gemalen dragon dan 1 eetlepel)
  1. schil de aardappel en snijd ze in blokjes
  2. haal de pit uit de abrikozen en scnij in blokjes
  3. verhit olie en bak daarin de aardapplen samen met de abrikozen en de gember
  4. giet de bouillon bij en laat zo 20-tal minuutjes koken
  5. mix deze soep en voeg de kurkuma toe samen met de room
  6. rooster heel even de pijnboompitten en strooi die samen met de dragonblaadjes in je bord soep
  7. overheerlijk is dit en leuke is.. je kan deze zowel koud als warm eten dus.....
hildeke3105