Aardappel - Aardappelschotel met chorizo en spitskool

17 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 zak gesneden spitskool(300 gr)
  • 2-3 eetl olijfolie
  • 1 duopak aardappelschijfjes(750 gr ong)
  • 200 gr chorizo fijn gesneden
  • 4 tomaten in plakjes gesneden
  • 4 eieren en 100 ml melk
  • 1 halve eetl gedroogde provencaalse kruiden
  1. Oven voorverwarmen op 175 ┬░C. In wok spitskool in 1 el olie 4 min. roerbakken. Bodem van ovenschaal bedekken met aardappelschijfjes. Hierop 2 lagen maken van achtereenvolgens chorizo, spitskool, tomaat en aardappel. In kom eieren loskloppen met melk, Proven├žaalse kruiden en zout en peper naar smaak. Eimengsel in ovenschaal schenken. Olie erover sprenkelen. In midden van oven aardappelschotel in 40-45 min. goudbruin en gaar laten worden.
hildeke3105