Aardappel- groentegratin

14 45 0 5
Aantal personen:
  • 3 wortelen
  • 200 g knolselder
  • 700 g vastkokende aardappelen
  • 1 kl plantaardige olie
  • 1 bosje peterselie
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 125 ml room
  • 60 g Gruyèrekaas
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de wortelen, de selderij en de aardappelen in dunne plakjes. Kook ze apart in 6 tot 8 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken.
  2. Vet een platte ovenschaal in met de olie. Hak de peterselie fijn en meng deze met de oregano. Leg de groenten en de aardappelen dakpansgewijs in de ovenschotel, bestrooi alles met een beetje zout, peper en de kruidenmix.
  3. Roer de melk en de room door elkaar. Rasp de Gruyèrekaas en roer deze door de melkmassa. Breng op smaak met peper en zout. Giet de bereiding over de groenten in de ovenschaal. Bak het gerecht 30 minuten in de oven.
  4. Eet smakelijk
Roland2303