Aardappel- en groentepapillot Mon

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 40 st vastkokende aardappelen
  • 250 gr kerstomaten
  • 2 st rode ajuin
  • 1 st rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 st laurierblaadjes
  • 2 tl provencaalse kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 1 glas witte wijn
  • 50 gr peterselie
  • pezo
  1. Was de ongeschilde aardappelen en vierendeel ze. Snijd de paprika in blokjes (0,5 x 0,5 cm), snipper de knoflook fijn en snijd de uien in ringen. Meng de aardappelen met de uien, de paprikablokjes, de kerstomaten en de knoflook. Breng op smaak met peper, zout en de Proven├žaalse kruiden.
  2. Verdeel het aardappelmengsel over 4 grote stukken aluminiumfolie. Leg er een laurierblad bovenop. Besprenkel vervolgens met de olijfolie en de witte wijn en bestrooi met de fijngehakte peterselie. Vouw het aluminiumfolie tot een papillot. Bak de papillotten 40 minuten op de BBQ, of 25 minuten in de oven op 180┬░C. Dien meteen op.
Paneurke