Aalsterse vlaaien

2 120 0 5
Aantal personen:
  • 2 l melk
  • 6 eieren
  • 3 tassen rietsuiker
  • 2 pakken ronde beschuiten
  • 1 potje kandijsiroop
  • 11 sneden peperkoek
  • Puddingpoeder (voor 1 l melk)
  • Kaneel
  • Snuifje zout
  1. Verwarm de oven op 210°
  2. Verbrijzel de beschuiten
  3. Maak pudding met 1 l melk en het vanillepoeder.
  4. Meng de rest van de melk met de pudding
  5. Neem een grote kom en doe er alle ingrediënten in, buiten de pudding.
  6. Laat dit intrekken tot het een malse brij wordt.
  7. Mix alles
  8. Voeg de vanillepudding erbij.
  9. Bak gedurende 15 minuten op 210°.
  10. Bak daarna gedurende 1 uur op 160°.
  11. Laat afkoelen
nhuylebroeck