Aalsterse Vlaaien

120 60 3 5
Aantal personen:
  • 1 l melk
  • 30 klontjes suiker
  • 1 pak speculoos
  • 1 pak beschuiten
  • 6 eieren
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 snuifje foelie
  • 200 gr kandijsiroop (halve fles)
  1. Neem een grote kookpot
  2. Voeg de melk en de suiker toe en warm dit op tot de suiker gesmolten is (niet koken)
  3. Verkruimel de beschuiten en de speculoos en voeg deze toe aan de melk. Voeg de foelie en de kaneel toe.
  4. Het is belangrijk van goed te blijven roeren, om aanbakken te vermijden.
  5. Klop de eieren in een apart kommetje en meng dit eveneens onder het mengsel.
  6. Neem de pot van het vuur en voeg de kandijsiroop toe.
  7. Giet het mengsel in een vuurvaste schotel en bak in de oven gedurende ong 40 min op 180 °C.
  8. Laat afkoelen en geniet.
Miekebaeens