Aalsterse vlaai

9 60 4 5
Aantal personen:
  • 350 gram peperkoek
  • 300 gram speculaas
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • kandijsiroop
  • 50 gram kandijsuiker
  • 2 eetlp maiszetmeel
  • 1 liter melk
  1. • Verbrokkel de speculaas en peperkoek in een kom. Voeg de suiker en de melk toe. Laat dit even weken en roer dan goed door met een garde.
  2. • Zet een kookpot op een middelmatig vuur en giet alles erin. Roer heel goed door tot er een binding ontstaat.
  3. • Doe het ei en eigeel in een schaal en voeg een scheut melk en het maïszetmeel toe. Giet dit mee in de kookpot en roer goed door. Giet dit mengsel in een bakvorm.
  4. • Versier de bovenkant met streepjes kandijsiroop. Zet dit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 à 45 minuten
dolfijn33