5 x Eiersalade. Steeds nét ietsje anders.

15 20 3 5
Aantal personen:
  • 4 eieren
  • 2 el mayonaise of een slank variant ervan
  • 1 scheutje worcestersaus
  • kerriepoeder naar smaak
  • wat peper vers gemalen en zout
  • 2 el versgesnipperde bieslook
  • 1 uitje ragfijn gesnipperd
  1. Natuurlijk kun je in deze tijd en trouwens altijd en overal eiersalade kopen, maar het is toch veel fijner en lekkerder om het zelf te maken . Bovendien ben je er zeker van, dat er geen "dubieuze "stoffen zoals verdikkingsmiddelen , kleurstoffen en E nummers ,enz erin zitten. Puur natuur en daar doen we het toch voor? Het basis recept is uiteraard vegetarisch, maar de variaties niet.
  2. Kook de eieren matig hard in 7-8 minuten ( afhankelijk van de dikte), laat schrikken en pel de eieren. Snijd in blokjes Snipper het uitje ragfijn. Doe de eieren in een schaaltje met de uitjes. Bestrooi met zout, flink wat kerriepoeder en een beetje peper. Voeg 2 eetlepels mayonaise (of voor wie op de pondjes moet letten yogonaise) toe en meng het geheel. Voeg een scheutje van de worcestershire saus toe en roer nogmaals door. Proeven is natuurlijk belangrijk. Naar smaak kun je extra zout of kerriepoeder toevoegen. Als laatste knip je de verse bieslook boven de schaal en meng je het erdoor.
  3. Met zalm
  4. Gebruik bovenstaand recept en vervang de kerriepoeder door 2 eetlepels verse dille. Meng goed en verscheur een paar plakjes gerookte zalm (‘t liefst van goede kwaliteit, al is huismerk veelal ook heerlijk) boven de salade. Breng op smaak met een beetje citroensap, serveer met een takje dille en een schijfje citroen.
  5. Bacon
  6. Maak het recept voor de basis eiersalade en bak een paar plakjes bacon krokant. Laat ze goed uitlekken op een stukje keukenpapier en verkruimel de plakjes met je handen. Meng de salade vlak voordat je hem serveert met de bacon en serveer met fijngehakte peterselie.
  7. Gerookte kip & avocado
  8. Haal een stukje gerookte kip bij de poelier (of de scharrel variant bij de supermarkt) en snijd in blokjes. Pel een rijpe avocado en snijd deze in even grote blokjes aan de kip, breng op smaak met peper, zout en een klein beetje citroen sap. Meng de ingrediënten met de basis eiersalade.
  9. Tricolore
  10. Maak het recept voor basis eiersalade, maar laat de bieslook en kerrie weg. Snijd vervolgens een paar zongedroogde tomaatjes fijn samen met een handje verse basilicum. Meng met de salade en serveer met een blaadje basilicum.
  11. Ham en asperges
  12. Kook een paar witte of groene asperges (mogen ook aspergetips zijn) beetgaar en laat afkoelen. Snijd in fijne stukjes of reepjes samen met een paar plakjes gekookte ham. Maak de eiersalade volgens het recept, maar laat de kerrie en bieslook weg. Meng met de asperges en ham, en voeg een handje fijngehakte peterselie toe.
  13. BRON Culy.nl eigen foto
Love to Cook