Video afspelen

5 kruidige Solo smaakmakers

401 15 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:

Met curry en gember

  • 250 g Solo wikkel
  • 1 el currypoeder
  • 1 geraspte gember (2cm)
  • 1 bosje verse koriander, fijngehakt
  • 1 el vloeibare honing

Met basilicum en zongedroogde tomaat

  • 250 g Solo wikkel
  • 1 bosje verse basilicum
  • 20 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
  • 2 teentjes look, geperst

Met kappertjes en ansjovis

  • 250 g Solo wikkel
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 3 el kappertjes, uitgelekt
  • 1 klein blikje ansjovis, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt

Met zuiderse tuinkruiden

  • 250 g Solo wikkel
  • 1 bosje tijm, blaadjes fijngehakt
  • 3 takjes rozemarijn, blaadjes fijngehakt
  • 3 takjes oregano, blaadjes fijngehakt
  • 1 citroen, geperst

Met kaneel, kruidnagel en bruine suiker

  • 250 g Solo wikkel
  • 1 el kaneel
  • 6 kruidnagels
  • 2 el bruine suiker
  • 1 merg van een vanillestok
  1. Haal de Solo wikkel een half uur voor je met de bereiding begint uit de koelkast, zodat je hem makkelijk kan verwerken. Pak de Solo uit en leg hem op een diep bord.
  2. Leg een strook vershoudfolie klaar van 40 cm.
  3. Plet de Solo met een vork. Voeg daarna de ingrediƫnten naar keuze toe en meng ze met de vork door de Solo.
  4. Spreid het kruidenmengsel in een lange strook uit over de vershoudfolie. Rol de folie op en draai de uiteinden vast tot een stevige worst.
  5. Laat de kruidentopping een uurtje opstijven in de koelkast. Verwijder de folie en snijd de worst in schijfjes van een halve centimeter.
  6. Voeg de schijfjes toe aan je papillotgerechten net voor je ze dichtvouwt. Een heerlijk licht alternatief voor kruidenboter!
Solo
Meer inspiratie

AardappelBijgerechtZomer