Italiaanse witloofgratin

0 40 0 5
Nombre de personnes:
  • 4 witloofstronken
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 dikke snede ham
  • 1 klein blikje erwtjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g boter
  • 10 cl room
  • 100 g geraspte kaas (parmezan, gruyère...)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • peper en zout
  1. Was de aubergine en de courgette en snijd ze (ongeschild) in kleine blokjes. Snijd ook de ham in kleine blokjes.
  2. Verhit de olie en laat de fijngesneden groenten hierin even aanbakken, samen met de fijngesnipperde look, de erwtjes, de rozemarijn en de ham.
  3. Laat op laag vuur vijf minuten sudderen.
  4. Was het witloof, snijd het overlangs in twee, haal het bittere hart weg.
  5. Leg ze in een beboterde overschotel, giet de room vermengd met twee eetlepels water erover.
  6. Kruid met peper en zout, leg op elke halve stronk een beetje van de groentenvulling
  7. en zet gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  8. Bestrooi met de sesamzaadjes en de kaas, en laat nog even gratineren
NelekeP
Plus d'inspiration

BelgeViandesPlat principal